A.S.Z. Hartcentrum plaatst als eerste PASCAL tricuspid clips in België

Het A.S.Z. behandelt lekkage van de tricuspidalisklep percutaan, dit wil zeggen via een katheter in de lies. Ons hartcentrum voert hiervoor percutane ‘clipping’ procedures uit, dit is een nieuwe techniek waarbij de klepblaadjes met behulp van een of meer clipjes naar elkaar toe worden getrokken. Hierdoor is er een afname van het lek, waardoor het hartfalen beter onder controle is, en ook de patiënt zich een heel stuk beter voelt.

Er zijn reeds een tiental patiënten met deze innovatieve techniek behandeld in ons hartcentrum. Recent werden er twee patiënten met de nieuwste generatie PASCAL clips behandeld. Dit zijn de allereerste patiënten in België die met deze splinternieuwe, innovatieve clips zijn behandeld, waarbij we nu nog grotere lekkages met deze techniek, via de lies, kunnen aanpakken. Meer info 👉 https://www.asz.be/nl/nieuws/asz-hartcentrum-plaatst-als-eerste-pascal-tricuspid-clips-belgie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.