Het Vlaams Patiëntenplatform wil de informatie over kostprijs bij patiënten verbeteren en ontwikkelde daarom de quiz ‘Weet u wat u betaalt in het ziekenhuis?’.

7 op 10 van de opgenomen patiënten is onvoldoende op de hoogte over zijn kosten bij een ziekenhuisopname. Dat blijkt uit de Vlaamse Patiëntenpeiling Algemene Ziekenhuizen. Nochtans kunnen deze kosten soms hoog oplopen. Bovendien is het een patiëntenrecht om informatie te krijgen over kosten voor u toestemt in een bepaalde behandeling in het ziekenhuis. De quiz invullen duurt slechts vijf minuten. Bij elke vraag krijgt u ook uitleg over het juiste antwoord zodat u uw kennis over kostprijsinformatie kan verbeteren.

Wilt u graag uw kennis over kostprijs in het ziekenhuis testen? U kan deelnemen aan de quiz tot en met maandag 5 april via https://nl.surveymonkey.com/r/ziekenhuiskost. Het VPP zal vervolgens, naar aanleiding van de Europese dag voor de rechten van de patiënt, de resultaten van de quiz publiceren en aandacht vragen voor het recht op geïnformeerde toestemming.

Meer informatie over de kostprijs van een opname in het A.S.Z. vindt u hier. 

Prijsraming op maat?

Aarzel niet om de dienst facturatie een kostenraming te vragen voor uw situatie. U kan met al uw vragen over de ziekenhuiskosten terecht bij de dienst facturatie.

Telefonisch (maandag t.e.m. vrijdag van 09u00 – 11u30 & 13u30 – 16u00, gesloten op woensdagnamiddag).

T 053 76 68 59 – T 053 76 68 60

Per e-mail facturatie@asz.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *